top of page

Scannen voor beter vleeskwaliteit

Op 4,5,6 en 7 januari 2016 zijn er op initiatief van de Wildhoeve Angus runderen van het ras Aberdeen Angus gescand bij een viertal bedrijven. Het scannen gebeurde door mensen uit Schotland die daarvoor een speciale opleiding hebben gevolgd. In Europa hebben een 5-tal mensen deze bevoegdheid. Totaal zijn in die dagen ongeveer 60 a 70 dieren gescand. De eigenaren weten naar aanleiding van het scannen waar hun kudde nog behoefte aan heeft. Bij het scannen op de Wildhoeve Angus was RTV Oost en VeeteeltVlees met een cameraploeg aanwezig. RTVOost heeft op zondag 10 januari 2016 over dit scannen een item uitgezonden. VeeteeltVlees schrijft na aanleiding van het scannen een stuk in haar maandelijkse blad. Dit artikel zal in de editie van februari 2016 verschijnen. Met de belangstelling van RTVOost en VeeteeltVlees waren we zeer vereerd.

Bij de Wildhoeve Angus waren we zeer tevreden met de resultaten die het scannen opleverde. De twee stieren van de Wildhoeve Angus Duke (10 maanden) en Wildhoeve Angus Wodan (8 maanden) groeien per dag ongeveer 1.6 kilogram en wegen respectievelijk 475 en 435 kilogram. De vaarzen van de Wildhoeve Angus groeien per dag ongeveer 1.45 kilogram. Deze groeisnelheden worden bereikt door het voeren van gras producten. De vaarzen zijn ongeveer 19 en 14 maand oud en wegen rond de 752/680 kilogram. Verder bleek de grootte van de ribeye en het musculaire vetgehalte van een hoog niveau te zijn. De hoogste gradatie m.b.t het musculaire vet is 8.2. Wij hebben met een aantal dieren een 8.1 gescoord. Wij zijn ontzettend blij met de behaalde resultaten en zien nog mogelijkheden om ons te verbeteren. Daarom zullen wij als Wildhoeve Angus vaker gecertificeerde scanners laten over komen. De andere bedrijven waarbij runderen gescand zijn, zien duidelijk de meerwaarde hiervan in en hebben al te kennen gegeven dat ze de volgende keer weer graag mee willen doen. Mocht u interesse hebben in onze runderen, een aantal dieren van onze kudde is te koop.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
bottom of page